3 poeti din 3 tari despre Mihai Eminescu

Written by


am primit la redactie:

Vineri, 22 Ianuarie, la orele 22, va avea loc, in Espacio Niram din Madrid, Expozitia de poezie, o “intalnire” poetica inedita dintre cunoscutul poet britanic contemporan Alan Brownjohn si Mihai Eminescu. Evenimentul este organizat de Cercul Poetic Reflexe, infiintat de curand la Madrid de poeta romanca Ariadna Petri, cu sprijinul revistelor Madrid en Marco si Niram Art.

Invitat special la eveniment, poetul Alan Brownjohn va recita in limba engleza poemele eminesciene. Poetul spaniol Héctor Martínez Sanz si Ariadna Petri vor completa cu recitari in limba spaniola. Horia Barna, directorul ICR Madrid va interveni cu o prezentare a operei eminesciene, urmata de o dezbatere despre Mihai Eminescu.

In cadrul dezbaterii, cei 3 poeti din 3 tari diferite, Anglia, Spania si Romania vor vorbi, din perspectiva creatorului de poezie, despre ce inseaman a citi poezia lui Eminescu astazi si cum aceasta il poate  influenta pe cititor. Seara poetica va fi completata de prezentarea operei lui Alan Brownjohn si de recitari in limbile engleza si spaniola ale poemelor sale, in traducerea Stellei Moglan.

Nascut in 1931 la Londra, Alan Brownjohn a studiat la Oxford si a fost membru al atelierului poetic The Group infiintat de marele poet britanic Philip Hobsbaum. Profesor, romancier, poet, traducator, Brownjohn a colaborat la reviste literare de prestigiu ca  The Times Literary Supplement, Encounter si  The Sunday Times. Critic literar pentru New Statesman, Brownjohn  a fost Presedintele Societatii de Poezie din Marea Britanie, intre 1982 si 1988. A publicat peste 30 de volume, cel mai recent fiind in anul 2004 The Men Around Her Bed.

Sosit in Spania la invitatia Cercului Poetic Reflexe din Espacio Niram, poetul Alan Brownjohn  aduce in lumea literara spaniola o perspectiva diferita asupra poeziei, in spiritul britanic al Criticismului Practic, ale carui principii schitate de Philip Hobsbaum sunt rationalismul, umanismul si democratia.

Atasamente: CP diacritice, afisul evenimentului si fotografia lui Alan Brownjohn

Despre Alan Brownjohn:

http://www.contemporarywriters.com/authors/?p=auth170

http://www.poetryarchive.org/poetryarchive/singlePoet.do?poetId=106

 

Despre Alan Brownjohn in Espacio Niram:

http://revistaniramart.wordpress.com/2010/01/19/3-poeti-din-3-tari-despre-mihai-eminescu-o-perspectiva-contemporana-cu-alan-brownjohn-cunoscutul-poet-britanic-la-espacio-niram-madrid/

 

http://www.espacioniram.com/documents/photoblog.php?title=encuentro-po%E9tico%3A-alan-brownjohn-y-mihai-eminescu&photo_id=1263916958

 

http://www.espacioniram.com/documents/circulopoetico.php

 

Espacio Niram – Independencia nº 2, Madrid

www.espacioniram.com

— 
Defeses Fine Arts
PR Agency

Representante:
Movement for Contemporary Art, Portugal (MAC)
Niram Art Magazine, Spain
Ater Mundus Contemporary Art Furniture, Spain
Espacio Niram Bar & Lounge, Spain
Nicole Blanco Art Gallery, Spain
Liv Peicanni Music

http://lacomunidad.elpais.com/defesesfinearts/

Defeses Fine Arts on YOUTUBE: http://www.youtube.com/user/defesesfinearts

 

Tags: ,

Posted on: January 22, 2010

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the