Actori spanioli vor sustine piese de teatru in limba romana

Written by


am primit la redactie:

Promotorul cultural roman Florin Barsan, in colaborare cu Compania de Teatru de Hemoficcion din Barcelona, Espacio Niram si Centrul Cultural al Armatei din Madrid organizeaza cea de-a III-a Editie a Festivalului International de Hemoficcion. Evenimentul se desfasoara in perioada 9 – 30 iunie a.c. In cadrul festivalului, 36 de actori spanioli, mexicani si  argentinieni vor sustine peste 40 de spectacole la Barcelona, Madrid, Torino, Roma, Amsterdam, Paris, Lisabona, Miami si Ciudad de Mexic. La Madrid, festivalul este gazduit de Espacio Niram.

Incepand de anul viitor, evenimentul se va desfasura si la Bucuresti, la sugestia fostului director al Institutului Cultural Roman Madrid, Horia Barna si a consilierului pe probleme de patrimoniu al ministrului Culturii si Cultelor, Virgil Stefan Nitulescu. Luna trecuta a fost terminata traducerea in limba romana a pieselor de teatru, iar la inceputul lunii august, actorii vor incepe repetitiile pentru spectacolele in limba romana. O parte dintre actorii care vor sustine aceste spectacole sunt romani, iar restul spanioli, care vor invata textul in limba romana.

“Acesta este un proiect mai amplu inceput la sfarsitul anului trecut, care are ca obiectiv sustinerea de piese de teatru in limba romana pe scenele din Spania. Compania de teatru de Hemoficcion din Barcelona este prima care a aderat la acest proiect, dar nu singura”, a declarat promotorul cultural Florin Barsan .

“Actorii au depus o munca imensa pentru pregatirea festivalului de anul acesta. Suntem foarte iluzionati de faptul ca anul viitor vom juca pe scenele din Bucuresti, mai ales ca despre teatrul romanesc am auzit numai cuvinte de lauda”, a afirmat directorul Companiei de Teatru de Hemoficcion din Barcelona, Lorenzo Mijares.

Hemoficcion este un curent de teatru avangardist, initiat in anul 2000 de scriitorul mexican Juan Trigos. Subiectele principale ale pieselor sunt dramele familiale, tratate in stil comic.Spectacolele au fost sustinute in mai multe tari ale lumii, iar cei care le-au pus in scena au fost distinsi cu numeroase premii internationale. 
Clara Ruiz, sefa Departamentului Presa

Traducere Cristina Nicolae

comunicat: fara diacritice / cu diacriticeTags: ,

Posted on: June 20, 2010

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the