prima sesiune de altelierelaţionale

Written by


recomandare EgoPHobia

Cafeneaua Dalles, împreună cu Bookiseala.ro şi Boomlit organizează sâmbătă, 11 septembrie, de la ora 14.00 la Cafeneaua Dalles, prima sesiune de altelierelaţionale

Ioan Es Pop

Este invitatul sesiunii

Poezie și realitate

Relaţionări „11 septembrie – în literatură”

cu Răzvan Țupa

Prima sesiune de atelierelaționale este dedicată relației dintre poezie și realitate pornind de la comemorarea a 9 ani de la atacurile din 2001 din Statele Unite. Atelierele relaționale propun formule de lectură şi dezbatere a actualităţii din punctul de vedere al potenţialului poetic. De fiecare dată când ne întâlnim cu evenimente şi situaţii pe care nu am fost obişnuiţi să le clasificăm, folosim elementele pe care le avem la îndemână pentru a contura o imagine coerentă în primul rând pentru noi înşine. În cadrul evenimentului de la Cafeneaua Dalles primul poet român căruia i-a fost dedicat un spațiu în jocul Second Life va oferi o lectură și va participa la discuțiile despre istorie și poezie.
–~~~~~~~~~~~~–

Acest prim atelier relațional introduce un format nou de încurajare a lecturii creative și de formulare a instrumentelor prin care poezia contemporană interacționează cu evenimentele actualității. Sâmbătă se vor împărți și primele caiete de poezie pe care doritorii le pot folosi în cursul lunii septembrie la atelierele de la Dalles.

Ioan Es. Pop s-a născut la 27 martie 1958, in localitatea Varai, Maramureș. În prezent este editor-sef la “Ziarul de duminica” si editor senior al revistei “Descopera”. A fost membru al cenaclului literar Universitas, condus de Mircea Martin și volumele de poezie pe care le-a semnat începând cu „Ieudul fără ieșire” (1994) l-au impus drept unul dintre cei mai influenți poeți contemporani din România.

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the