Concert ensemble contempo Paris

Written by


am primit la redactie

COMUNICAT DE PRESĂ

În seara de 25 octombrie 2010, orele 20.00 Institutul Cultural Român „Titu Maiorescu” organizează împreună cu Studio Niculescu şi Societatea Româno-Germană un concert de muzică clasică susţinut de ensemble contempo paris.


Cvartetul compus din Mihaela Smolean (vioară), Alina Petrescu (vioară), Teodor Coman (violă), Radu Nagy (violoncel), Cristian Niculescu va avea loc la Fosta Fabrică de Ciocolată din Oranienstraße din Kreuzberg şi va avea în program Cvartetul op.47 pentru pian în mi bemol major şi Cvintetul op.44 pentru două viori, violă, violoncel şi pian de Robert Schumann.

 

Între 20 şi 24 octombrie muzicienii participă la Festivalul Schumann – Zilele Muzicii de Cameră de la Ahrenshoop, concertul din 25 octombrie de la Berlin fiind destinat atât marcării celor 200 de ani de la naşterea compozitorului Robert Schumman, cât şi construirii bisericii ortodoxe din Berlin, pentru care vor fi donate fondurile obţinute.

 

Mihaela Smolean (Vioară): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. În anul 1993 a devenit membru al Orchestrei Naţionale d’Ile de France. Din anul 1996 este violonistă în Orchestre Philharmonique de Radio France. Premii naţionale şi internaţionale. Concerte ca solistă in Franţa, Spania, România. Înregistrări şi turnee în compania Orchestrei Naţionale Radio Bucureşti.

Alina Petrescu (vioară): născută în 1989 la Bucureşti. Numeroase premii internaţionale şi naţionale, la concursuri

precum: „Remember Enescu”, „Garabet Avachian”, „Paul Constantinescu”, “Cornelia Bronzetti”. A urmat cursuri de master cu Donald Weilerstein, Mintcho Minchev, Andreas Röhn,Cristoph Schickedanz, Server Ganiyev, Liviu Prunariu. Concerte ca solistă cu orchestra filarmonică de stat „Banatul” din Timişoara, „Gheorghe Dima” din Braşov, Orchestra Filarmonică din Iaşi, Orchestra festivalului internaţional „Tinere Talente”.

Teodor Coman (Violă): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. Premii naţionale şi internaţionale. Trăieşte la Paris din anul 1990, când a devenit solo-violist în Orchestre National d’Ile de France. Din anul 1994 este solo-violist în Orchestre National de France. A cântat ca solist în numeroase orchestre din România şi Franţa şi ca membru al formaţiilor de cameră Trio à Cordes de Paris şi Arpeggione-Quartett.

Radu Nagy (Cello): Studii la Liceul „G. Enescu“ si Academia de Muzică din Bucureşti. Trăieşte din anul 2000 la Parma unde este solo-cellist la Orchestra Simfonica di Regio Emilia di Parma. În perioada 1995-2000 a fost membru al cvartetului de corzi Lipatti, cvartet afirmat in America şi câştigător al unor concursuri internaţionale de renume, printre care de mentionat Dimitri Şostacovici String Quartet Competition, Sankt Petersburg şi Fischoff Chamber Music Competition, South Bend Indiana.

Cristian Niculescu (Pian): Studii la Liceul „G. Enescu“ şi Academia de Muzică din Bucureşti. Trăieşte din anul 1992 la Berlin şi concertează în săli de concert renumite, ca de exemplu: Filarmonica din Berlin, München şi Bucureşti, Konzerthaus Berlin, casele de radio din Danemarca, Germania, România, printre altele ca solist cu Orchestrele Cleveland Chamber Symphony, Orchestra Filarmonicii „G.Enescu“ şi Orchestra Naţională Radio Bucureşti.

 

Cu cele mai bune gânduri,

 

Echipa ICR «Titu Maiorescu» Berlin

 Institutul Cultural Roman “Titu Maiorescu”-Berlin

Tel. +49-30-890 61 987,- 890 91 232; Fax. +49-30-890 61 988

e-mail: office@rki-berlin.de

 

Tags: ,

Posted on: October 22, 2010

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the