Romanul Sânge satanic de Cristina Nemerovschi a fost selecționat pentru festivalul francez Premiers Romans En Lecture

Written by


Sânge satanic, romanul de debut al Cristinei Nemerovschi, a fost selecționat de juriu pentru cea de-a 25-a ediție a festivalului francez Premiers Romans Roumains En Lecture, ce va avea loc în primăvara anului 2012.

Cele șase romane românești propuse pentru acest festival sunt:

Cătălin Pavel, Aproape a șaptea parte din lume (Humanitas)
Bogdan Coșa, Poker (Cartea Românească)
Dan Coman, Irezistibil (Cartea Românească)
Cristina Nemerovschi, Sânge satanic (Herg Benet Publishers)
Stoian G. Bogdan, Nu-știu-câte-zile (Trei)
Marta Petreu, Acasă, pe Câmpia Armaghedonului (Polirom)

Festivalul francez Premiers Romans En Lecture se află la cea de-a 25-a ediție. Printre autorii invitați în anii trecuți la festival s-au numărat Amélie Nothomb, Christine Angot, David Foenkinos, Muriel Barbery, Michel Houellebecq, Laurent Gaudé, Delphine de Vigan, Olivier Adam, Mathias Enard, Laurent Mauvignier, Véronique Olmi, Philippe Forest, Martin Winckler, Nina Bouraoui, Philippe Claudel, Carole Martinez, Lionel Duroy, Philippe Besson, Brigitte Giraud, Camille Laurens, Stéphane Audeguy, Denis Lachaud, Valentine Goby, Wilfried N’Sondé, Pascale Roze, Boualem Sansal, Stéphanie Janicot, Minh Tran Huy și mulți alții.

Romanul Sânge satanic reprezintă debutul în proză al Cristinei Nemerovschi.

Sânge satanic a câștigat premiul pentru debut al revistei Tiuk! și a fost nominalizat la titlul Cartea Anului 2010.

Într-un sondaj realizat de site-ul Agenția de carte, Sânge satanic a ocupat locul II la cele mai bune debuturi ale anului.
Romanul a fost, de asemenea, inclus în diferite topuri ale celor mai bune debuturi în proză, primind și premiul revistei Ateneu la concursul Radu Rosetti, 2010. Andrei Oișteanu îl menționează în cea de-a doua ediție a cărții “Narcotice în cultura română. Istorie, religie și literatură” (Polirom, 2010).
Site-ul romanului: www.sangesatanic.ro

Sânge satanic e o carte excepțional scrisă, care nu seamănă cu nimic! Cristina Nemerovschi iese din clișeele scrisului și creează o viziune epică atât de convingătoare încât, citind-o, te simți imediat contaminat de aventura adolescenței razvratite!” (Doina Ruști)

“Un roman cu un umor nebun!” (Emil Brumaru)

“Până la urmă, toți ar trebui să avem sânge satanic, dacă ăsta e antidotul la uluitoarea, nesfârșita prostie omenească. Romanul Cristinei e un obuz gata să explodeze în capul tuturor celor cu gusturi proaste și al ignoranților. Un roman atât de viu, de actual, în care disperarea în fața umanității ratate se exprimă printr-un umor mortal. Inteligență, viteză, vocabular verde, autentic. Citind, îți aduci aminte că mare parte dintre cei care și-au dat viața la Revoluție au fost rockeri. Critică nemiloasă și zurlie, cartea mai este și un imn închinat naivităților și entuziasmelor adolescentine. Niciodată clișeistică, exprimarea este spectaculoasă. Asemenea unui skijet, aș zice, daca nu aș urî tot ce tine de tehnică. Sânge satanic este un manual de igienă a creierului în timpuri când capetele majorității bolborosesc de toxine și slănină. Toți ne regăsim între pagini – de la maneliști, până la babele din troleu, sau îndrăgostiții cinici sub clar de lună” (Felix Nicolau)

“Este o carte care, cel puțin pe unele fragmente, o să rămână în memoria multor cititori. Este o carte foarte actuală, o carte vie. Totul se petrece atât de vibrant și atât de incitant încât ai sentimentul că paginile îți fug pe retină, îți dansează într-un ritm amețitor.” (Gelu Vlașin)

Comments

  • Jolyn

    15/12/2011 at 17:16


    Just the type of iisnght we need to fire up the debate.

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the