POEMUL TRAFIC de Margento

Written by


Dragi prieteni,

Centrul Cultural Alternativ

are onoare sa va invite la o seara de poetry performance

POEMUL TRAFIC
de

Chris Tanasescu (MARGENTO) & Friends

Sebastian Reichmann
Felix Nicolau
Iulia Militaru
Anca Bucur
Cristina Budar (videoproiectii)

Vineri 31 august ora 20.30
Strada Dianei no. 4

Va asteptam cu drag!
______________________________

Chris Tanasescu este autorul a patru volume de versuri şi co-autor al volumului colaborativ MARGENTO, în curs de apariţie la Casa de Editură Max Blecher. MARGENTO este şi numele trupei la care, ca lider, nu face nici muzica, nici pictura, nici linia vocală, deşi se laudă cu ele. Ca şi cu libretul pentru o operă rock compusă de Bogdan Bradu.

Căruia i se vor alătura cu încântare invitaţii săi:

Anca Bucur a terminat Facultatea de Litere din Bucureşti. Momentan urmează Masteratul de Teoria Literaturii şi Literatură Comparată din cadrul aceleiaşi facultăţi. Mare parte a copilăriei şi-a petrecut-o la bunici, unde până la 9 ani, cel mai bun prieten i-a fost un băieţel neobişnuit, fratele de cruce al lui Forrest Gump, avea să afle cu uimire mai târziu. Apreciază bunul simţ şi demnitatea. Crede în prietenie şi civilitate.

Iulia Militaru a studiat medicina, la Universitatea de Medicină şi Farmacie “Carol Davila”, iar acum este doctorand în literatură română la Universitatea din Bucureşti. A publicat mai multe cărţi pentru copii şi o carte teoretică despre poezie, Metaforic şi metonimic: o tipologie a poeziei. În 2010, i-a apărut primul volum de poezie: Marea Pipeadă.

Felix Nicolau este autorul romanelor Tandru şi rece şi Pe mâna femeilor, apărute la Cartea românească, şi al cărţilor de studii literare Homo imprudens, Anticanonice şi Codul lui Eminescu. In tinereţea nesăbuită, a publicat 4 volume de poezie cam suprarealistă. Colaborează la o sumedenie de reviste literare şi academice.

Sebastian Reichmann debuteaza in 1966 in suplimentul Povestea Vorbei al revistei Ramuri, bucurindu-se de aprecierea entuziasta a lui Miron Radu Paraschivescu, Dumitru Tepeneag, Nora Iuga, Leonid Dimov, Vintila Ivanceanu si alti viitori membri ai grupului zis oniric. In septembrie 1967 ii cunoaste pe Gellu si Lygia Naum, de care il va lega o prietenie esentiala pentru poezia si viata sa. Prima sa carte, Geraldine (1969) este tinta unor atacuri orchestrate de Scinteia, dar este comentata elogios in presa literara de Ion Negoitescu, Radu Enescu si altii. Dupa retragerea din librarii a celei de-a doua carti, Acceptarea initiala (1971), in urma « tezelor din iulie », emigreaza si se stabileste in Franta. Debuteaza pentru a doua oara cu texte scrise direct in franceza in revista editurii Minuit in 1977, continuind de atunci sa publice poeme, fragmente de proza, eseuri si traduceri in numeroase reviste de limba franceza, precum si sapte carti de poezie in aceasta limba, Pour un complot mystique (1982), Audience captive (1988), Balayeur devant sa porte (2000), Le pont Charles de l’Apocalypse (2003), Cage centrifuge (2003), L’Unite a demenage dans le monde d’en face (2010), La moquette de Klimt (2012).
In 1981 obtine un doctorat in psihologie sociala la EHESS (Paris), si dupa un an de studii post-doctorale la Universitatea din Berkeley (USA), lucreaza mai intii ca cercetator asociat la CNRS (Centre National de la Recherche Scientifique), si dupa aceea ca psihoterapeut intr-un serviciu public de psihiatrie din apropierea Parisului. In 2008 publica Mocheta lui Klimt (Carta Romaneasca), prima carte scrisa in romaneste dupa o pauza de aproape treizeci de ani, iar in 2009 o carte scrisa la patru miini cu prietenul sau, poetul Dan Stanciu, Dimensiunea « Umbrella » (Art). Anul acesta ii apare la editura Paralela 45, Perioada translucida, care cuprinde totalitatea poemelor scrise in romaneste din 1965 pina acum.

De asemenea, tot la acest eveniment, veţi putea viziona, în timpul lecturii, şi videoproiecţiile Cristinei Budar:

Cristina Budar a urmat cursurile Facultăţii de Arte Decorative şi Design, din cadrul Universităţii Naţională de Arte, secţia de Ceramică Sticlă Metal, profil Ceramică (promoţia 2008), apoi masterul la aceeaşi facultate. În 2010, a primit Premiul Universităţii Naţionale de Arte din Bucureşti. A participat la mai multe expoziţii de grup, în ţară şi internaţionale.

MARGENTO
http://christanasescu.blogspot.com/

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the