Proiectul „Artă pentru viaţă”

Written by


Proiectul „Artă pentru viaţă” este implementat în beneficiul pacienţilor din Institutul de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucureşti

Proiectul „Artă pentru viaţă” iniţiat de Servier Pharma, cel mai mare laborator farmaceutic independent din Franţa, este un proiect de terapie prin artă implementat în 5 spitale din ţară. În perioada 12 noiembrie – 12 decembrie, pacienţii Institutului de Urgenţă pentru Boli Cardiovasculare “Prof. Dr. C.C. Iliescu” din Bucureşti vor avea ocazia să îşi înveselească zilele de spitalizare în compania trupei de improvizaţie „Improvisneyland” care îi va implica în activităţi artistice interactive.
Medicina modernă şi medicamentele inovatoare vindecă trupul, dar nu ţin loc şi de terapie emoţională pentru pacienţii din spitale. Mulţi dintre ei suferă de boli incurabile sau sunt la vârste la care au nevoie de atenţie specială şi de abordări atipice. Aici intervine proiectul „Artă pentru viaţă”.
Echipa Improvisneyland formată din Axel Moustache -actor la TNB, Andreea Samson – actriţa la Teatrul de Comedie, Mădălin Mandin – cunoscut din serialele „Cu un pas înainte” şi „Aniela” dar şi Monica Anastase – actriţa şi producator de teatru, vor ajuta timp de o lună pacineţii să uite de rutina vieţii de spital şi să descopere beneficiile artei.
Proiectul reprezintă un workshop de improvizaţie plin de velesie, destindere şi creativatate care îi va ajuta pe pacienţii spitalului Prof. Dr. C.C. Iliescu să înceapă o nouă etapă din viaţa lor. Toate jocurile vor fi adaptate condiţiei fizice a participanţilor, de la jocuri de imaginaţie şi spontaneitate, improvizarea unor poveşti până la mici scene ce investighează raportul dintre oameni de pe diverse poziţii.
Proiectul „Arta pentru Viata” lansat în luna iulie a acestui an a oferit ocazia artiştilor din domenii precum pictură, literatură, artă manuală şi teatru să-şi înscrie proiectele de terapie prin artă pe platforma www.artapentruviata.ro. Din cele 86 de proiecte înscrise, juriul a selectat cinci, în baza unei evaluări, ce a ţinut cont de beneficiile oferite pacienţilor, de adaptarea ideii artistice la mediul din spitale, dar şi de relevanţa programului propus.
„Am căutat să venim cu o soluție care să aducă zâmbete pe fețele pacienților și totodată să arătăm că arta poate face într-adevăr minuni asupra stării celor suferinzi. Este un proiect cu dublă semnificație pentru noi, marcând 20 de ani în misunea noastră de a inova în plan medical. Le mulţumim tuturor celor care s-au înscris în acest proiect, artişti şi spitale, datorită lor demersul nostru a fost posibil”, a declarat Christophe Sabathier, Director General Servier Pharma.
Programe similare celui din Bucureşti sunt implementate şi în spitalele din Bacău, Cluj – Napoca, Craiova şi Timişoara.
Despre Servier Pharma:
Servier Pharma este grupul farmaceutic independent numărul 1 din Franţa, prezent în peste 140 de tări şi având peste 20.000 de angajaţi. Misiunea companiei este de a inova şi de a descoperi tratamente noi care să răspundă nevoilor medicale reale. De aceea, Servier Pharma reinvesteşte 25% din cifra de afaceri anuală pentru inovaţie.
În România, Servier Pharma este lider absolut în cardiologie. Produsele companiei sunt recunoscute de către medici pentru calitatea şi eficienţa lor, indiferent de aria terapeutică pe care acţionează. Anul acesta, compania aniverseaza 20 de ani de prezenţă pe piaţa românească, în tot acest timp fiind un partener de încredere al comunităţii medicale.

Tags:

Posted on: November 15, 2012

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the