MARGENTO @ E-Poetry Conference 2013

Written by


În perioada 17-20 iunie, Margento a participat la conferința mondială de poezie electronică/digitală, organizată de Electronic Poetry Center Buffalo (US) la Londra, în colaborare cu Kingston University.

În încheierea conferinței, joi, 20 iunie 2013, ora 19:00, la Watermans Art Center din Londra, Margento a prezentat un spectacol live de poezie vizuală, virtuală și performată. Sub titlul MARGENTO – *graph*ormance, spectacolul a îmbinat proiecții video ale poemului graf cu performance poetic și muzică.

Alături de poetul Chris Tanasescu, au fost prezenți pe scenă compozitorul, chitaristul, inginerul de sunet “şef-yönetmen” Costin Dumitrache, precum și pianistul, compozitorul și “lao-shi” al zen-tamburului, Valentin Baicu, iar în nodurile poemului graf de la Londra au fost “prinși” poeți și traducători ca Whitman, Eminescu, Apollinaire, Naum, Darwish, Gyr, Martin Woodside, Felix Nicolau, Ly Doy, Jerome Rothenberg, Iulia Militaru sau Yu Xuanji.

Acest proiect s-a datorat unui număr impresionant de muzicieni, artiști și prieteni, dintre care: pictorul Grigore Negrescu, cântăreața de jazz Maria Răducanu, vocalista Marina Gingirof (Abis) și managerul Fundației Margento, Raluca Tanasescu.

Reacția entuziastă a celorlalți participanți și a publicului l-a determinat pe directorul conferinței, e-poetul și universitarul american Loss Pequeño Glazier, să semnaleze presei reprezentația MARGENTO ca un eveniment absolult remarcabil în contextul mai amplu al dezvoltării poeziei electronice pe plan mondial și a cercetării academice care i se dedică.

http://www.youtube.com/watch?v=NJ2G_4OmJ_c&feature=youtu.be

 

Octombrie 2013

New York, Statele Unite

Gellu Naum – Athanor & Other Pohems, Calypso Editions, 2013

La calendarul evenimentelor editoriale new-yorkeze ale acestui an se va adăuga și prima selecție și traducere în limba engleză a unui volum de poezii din întreaga operă a lui Gellu Naum. Cartea Athanor & Other Pohems va apărea în toamna lui 2013 la editura Calypso Editions din New York. Selecția și traducerea textelor a fost făcută de MARGENTO (Chris Tanasescu) & Martin Woodside. Volumul debutează cu o introducere semnată tot MARGENTO.

Un fragment din poemul Copacul animal / The Animal-Tree a apărut în celebra revistă americană The Kenyon Review pe 7 iulie 2013. Varianta audio a poemului a fost performată de Chris Tanasescu și aranjată pe muzică de Costin Dumitrache și Valentin Baicu (MARGENTO):

http://www.kenyonreview.org/kr-online-issue/2013-summer/selections/gellu-naum-763879/.

Lansarea volumului va avea loc la New York și va fi promovată în continuare în Statele Unite printr-un turneu de lecturi și performance-uri ținute de poeții Chris Tanasescu (MARGENTO) și Martin Woodside în universități și instituții de pe coasta de est, precum și la Denison University și Shawnee State University în Ohio.MARGENTO
http://christanasescu.blogspot.com/

Tags:

Posted on: July 12, 2013

Filed under: anunturi culturale, recomandări

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the