Volumul omagial 80 de ani cu Nichita Stanescu lansat la Madrid

Written by


Sambata, 28 decembrie 2013, s-a lansat la Madrid volumul omagial “80 de ani cu Nichita Stanescu”, la care au colaborat mai multi scriitori si artisti plastici spanioli si romani. Evenimentul marcheaza sfarsitul anului comemorativ 2013, cand s-au implinit 80 de ani de la nasterea poetului.

 

Aparuta la Editura Niram Art, editia este ingrijita de Tudor Serbanescu, artist plastic roman stabilit in Spania si cuprinde o selectie din poeziile lui Nichita Stanescu, traduse in limba spaniola de scriitorul Fabianni Belemuski, impreuna cu ilustratii si eseuri despre opera poetului.

 

Printre artistii plastici care au colaborat la acest proiect, se numara cunoscuta pictorita spaniola Rita Martorell, Ivan Miedho, Cielo Donis, Veronica Buentello si artistii romani Gabriel Andrei si Bogdan Ater. Textele critice sunt semnate de scriitorii spanioli Hector Martinez Sanz, Diego Vadillo Lopez, Midsoul Wolf, artistul plastic Ivan Miedho, Andreea Niram (marketing cultural Espacio Niram) si scriitorul roman Fabianni Belemuski.

 

Lansarea cartii a avut loc in Galeriile Ater din Espacio Niram si a continuat cu un spectacol de poezie si arta, in care au fost prezentate lucrarile artistilor plastici, impreuna cu recitarea poeziilor care au servit drept inspiratie fiecarui artist.

Tags: ,

Posted on: December 30, 2013

Filed under: Uncategorized

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the