Comunicat de presă Eveniment de lansare Zile le filmului Franco German

Written by


Cu ocazia comemorării centenarului de la declanşarea Primului Război Mondial, Institutul Francez din România şi Institutul Goethe, în parteneriat cu Cinemateca din Bucureşti, au decis să abordeze împreună acest subiect printr-o serie de filme şi dezbateri ce au în vedere consecinţele umane, sociale şi socio-politice ale acestui conflict.

 

Astfel, joi, 10 aprilie, la Cinema Elvire Popesco, are loc lansarea acestui eveniment, în prezența Excelenței Sale domnul Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România, și a Excelenței Sale domnul Werner Hans Lauk, Ambasadorul Republicii Federale Germania în România.

 

Evenimentul va fi deschis de Excelența Sa domnul Werner Hans Lauk și de domnul Christophe Pomez, director adjunct al Institutului Francez, la ora 18.00, cu o masă rotundă moderată de jurnalistul Luca Niculescu, pe tema “1914-2014: Identitate-Națiune-Europa”. La dezbatere participă domnul Bogdan Murgescu (România), Georg Vobruba (Germania) și Jean-Noël Grandhomme (Franța).

 

Dezbaterea va fi urmată de un cocktail pe terasa Institutul Francez, iar ulterior, de la ora 19.45, Excelența Sa domnul Philippe Gustin va decerna premiul concursului de eseuri pe tema centenarului Primului Război Mondial, care s-a adresat studenților români francofoni de nivel de master și doctorat.

 

Seara va continua cu deschiderea oficială a Zilelor Filmului Franco-German “1914-2014 – Iluzie și Teroare – Primul Război Mondial”. Primul film care va rula în cadrul Zilelor Filmului Franco-German este “Pădurea spânzuraților” de Liviu Ciulei.

 

Detalii despre acest eveniment puteți regăsi în comunicatul de presă atașat, alături de imagini şi programul întreg.

Jurnaliștii care doresc acces la eveniment sunt rugați să își anunțe prezența pe adresa norbert.andor@institutfrancais.ro sau prin telefon.

Mulțumim pentru colaborare!

 

Tags:

Posted on: April 9, 2014

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the