Festival International de Film Experimental

Written by


anunt sosit la redactie

Universitatea Nationala de Arte Bucuresti si Eurocinema Tinerimea Romana va invita vineri, 21 noiembrie la ora 17:30 la Conferinta de Presa UNARTE_FEST si la ora 18:00 la vizionarea filmelor participante selectate de juriul UNARTE_FEST Festivalul International de Film Experimental din Bucuresti, la EUROCINEMA Tinerimea Romana, str. Gutenberg nr.19, vis-s-vis de Teatrul Bulandra.

Odata cu proiectia filmelor care au ajuns in finala, va fi prezentata o selectie de filme realizate de studentii Departamentului Fotografie si Imagine dinamica.

Conferinţa de Presă va avea loc la ora 17,30 la Eurocinema Tinerimea Română, Str. Gutenberg nr.19, vis-à-vis de Teatrul Bulandra.

Va asteptam cu drag!

Echipa UNARTE_FEST 2008

www.unartfest.org

Filmul experimental este de mulţi ani considerat un gen în sine şi este promovat în special de muzeele şi galeriile de artă contemporană. Filmul experimental este foarte rar promovat în cadrul sălilor de cinema, şi dacă aceasta se întâmplă creatorul trebuie să fie unul dintre numele importante din istoria artei, de la Man Ray la Mathew Barney. Stilul filmului experimental adesea nu are nimic în comun cu cel al filmului documentar sau de scurt metraj, filmul experimental nu conţine obligatoriu naraţiune sau sunet, imaginea nu trebuie să fie recognoscibilă, imaginea poate fi rezultatul chiar şi a intervenţiei artistului asupra peliculei (zgârierea sau pictarea peliculei), etc. Standardul tehnic nu conteaza, telefonul mobil putând fi una dintre opţiunile artistului. Artistul prin mijloacele la care apelează doreşte să-i ofere spectatorului o stare şi implicare mai activă. Când vorbim despre film experimental putem vorbi despre o poetică şi plastică a imaginii, despre o construcţie expresivă, dar rar despre o naraţiune literară. Filmul experimental este realizat cu un buget redus, finanţarea este suportată de cele mai multe ori de artist, care lucrează singur sau cu o echipă restrânsă. Universitatea Naţională de Arte din Bucureşti prin proiectul UNARTE_FEST Festival Internaţional de Film Experimental şi-a propus să se implice în promovarea acestui gen în România. Administraţia Fondului Cultural Naţional este principalul susţinător a festivalului.


Festivalul UNARTE_FEST a putut fi realizat cu sprijinul AFCN Administratia Fondului Cultural National.

Multumiri: ro host, iLink, UNA, it’s Monday, EUROCINEMA Tinerimea Romana, Videofil.

www.unartfest.org

Tags: , , ,

Posted on: November 21, 2008

Filed under: anunturi culturale

Comments

No Comments

Add a Comment

Name *

Mail *

Website

shoes of the fisherman the